Suoraan sisältöön

Kuluvana vuonna CEF:llä oli vuorossa ISO 9001 ja 3834-2 laatujärjestelmien uudelleensertifiointi. SGS Fimko Oy kävi suorittamassa auditoinnin 26.-27.8.2024 ja kahden päivän auditoinnin tuloksena sertifikaattimme uusittiin jälleen seuraavaksi kolmeksi vuodeksi. Kahden päivän aikana auditoinnissa käytiin läpi CEF:n kaikki prosessit, joista pääpaino oli tuotannossa, mihin hitsauksen laatujärjestelmä ISO 3834-2 olennaisesti liittyy.

Uuden taivutusautomaatin todettiin auditoinnissa tuoneen merkittävää kehitystä tuotannon monipuolisuuteen
Uuden taivutusautomaatin todettiin auditoinnissa tuoneen merkittävää kehitystä tuotannon monipuolisuuteen

 

Auditoinnin tavoitteena oli sertifioinnin laajuuden puitteissa:

  • todentaa, että yrityksen käyttämä järjestelmä täyttää auditointivaatimukset,
  • todentaa järjestelmän kyky varmistaa sitovien velvoitteiden ja sopimusvaatimusten täyttäminen,
  • todentaa järjestelmän vaikuttavuus, siten että asiakas voi odottaa määriteltyjen vaatimusten tulevan saavutettua,
  • sekä tunnistaa soveltuvin osin järjestelmän parantamismahdollisuuksia.

Raportin perusteella johtamisjärjestelmä toimii vakiintuneesti sekä tarvittavat katselmoinnit suoritetaan edellytettyjen menettelyiden mukaisesti esimerkiksi sisäisten auditointien avulla. Laatujärjestelmien ja toiminnan todettiin olevan vaatimusten mukaiset. Lisäksi todettiin, että Control Express Finland Oy on pätevöitynyt suorittamaan hitsausta SFS EN 3834-2 mukaisesti ohutlevytuotteiden valmistuksen soveltamisalalla. Laatujärjestelmien uudelleensertifioinnin loppuraportoinnin yhteydessä saimme monta jo auditoinnin aikana esiinnoussutta hyvää kehitysideaa ulkopuolisen silmin tarkasteltuna ja nämä ovat arvokkaita meille jatkuvasti kehittääksemme CEF:n toimintaa.

Olemme seuraavana askeleena laajentamassa laatujärjestelmäämme kattamaan myös ISO 14001 laatujärjestelmän vaatimuksia ja tämä projekti onkin jo käynnissä hyvässä vauhdissa.